שילוט

פתרונות שילוט לצרכי אזהרה וסימון
שילוט שילוט שילוט שילוט שילוט

שילוט

על פי ההנחיות רשויות הכיבוי וההצלה והוראות פיקוד העורף ההנחיות רשויות הכיבוי וההצלה, חשוב לעשות שימוש בפתרונות שילוט לצרכי אזהרה וסימון. בפרט, חשוב מאוד השימוש בפתרונות כגון שילוט פולט אור, כך שניתן יהיה לראות את השילוט באופן ברור גם כאשר שריפה או נזק אחר הביאו להפסקה באספקת מתח החשמל. בנוסף, שילוט מסוג זה נראה בצורה טובה יותר לא רק בחשכה אלא גם כאשר קיימת הפרעה לראות בשל קיומו של עשן שחור

עיקרון הפעולה של שלט פולט אור, הוא שכאשר יש תאורה בתוך המבנה השלט קולט וסופח את האור.
בשעת חרום שאין תאורה ויש הפסקת חשמל, השלט פולט אור וניתן להתמצא בתוך המבנה.

פתרונות של שילוט פולט אור יכולים לספק מידע, להתריע על סיכונים, להורות על דרכי מילוט ויציאה, לסמן אזורים מיוחדים

שילוט בטיחות ופולט אור

שילוט אש

יכול להראות היכן ניתן למצוא מטפים, היכן ניתן למצוא את ברז האש הראשי, היכן מצויים גלגלונים לכיבוי, היכן מצוי ארון האש, מהי הדרך ליציאת חירום בשעת שריפה

פתרונות השילוט יכולים לכלול סימונים ברורים באופן גרפי, כיתוב של הוראות והנחיות או שילוב – כיתוב וגם גרפיקה מאירת עיניים וברורה. שלט שמכריז על סכנה, למשל, בשל קיומו של ארון חשמל בסביבה – יוכל לכלול גם סימן של ברק או שילוט של אש .

הכיתוב "אש" ילווה בציור ברור של מטף כיבוי או גלגלון (צינור לכיבוי אש). / שלט שבו כתובה ההוראה "אסור לעשן" יוכל לכלול ציור של סיגריה או להבות

שילוט ארונות

יסומנו היכן ניתן למצוא למשל את ארון תקשורת, ארון החשמל, ארון גז, מוני מים , מוני חשמל , ארון דוודים, אש חדרי משאבות, חדרי שירות, חדרי עגלות. שלטים יכולים לסמן היכון ניתן להפסיק את זרם החשמל, היכן מפסיקים מחדשים את ומשתמשים במעליות . ניתן לסמן גם היכן מצויים השירותים, חדרי המדרגות, חניות ועוד.

שילוט הכוונה

יכול לכלול חיצים ומספרי קומות והכוונה לקומת המילוט . השילוט יכול לכוון למעליות, לחדרי מדרגות, ליציאת חירום, לגג. השילוט יכול להורות היכן ניתן למצוא סולמות חירום, ערכות עזרה ראשונה ועוד.

נהוג לסמן שילוט אזהרה באדום שילוט הכוונה בירוק , שלטי מים בכחול.

ניתן לבצע הזמנת שילוט בכל צבע גודל וסוג לפי דרישה/מפרט לקוח.

חברת גל נול פרוייקטים בע"מ מספקת את כל סוגי השילוט לנגישות הקיים היום בתקן.

סימון נגישות בישראל נכנס לתוקף בפברואר 2015 תקן ישראלי ת"י 1918 חלק 4 המאגד את כלל דרישות לסימון שלטי נגישות במבנים ציבוריים בישראל.
בבניינים חדשים ובמבנים אשר מבקשים לחדש רישיון עסק ישנה דרישה, בשנים האחרונות, לסמן את המעברים הנגישים, אביזרי עזר או סיוע אנושי וכן סימון כל חלקי המבנה בשילוט מותאם נגישות.

יש להבטיח תכנון מתאים לצרכים המיוחדים של אנשים עם לקות שמיעה או / וגם לקות ראייה במרחבים המשמשים להתכנסות ולהעברת מידע לציבור, כגון: בתי ספר, אולמות תיאטרון, אולמות קולנוע, אולמות הרצאה, מרכזי מבקרים, מוזיאונים, אולמות כניסה ועל יד דלפקי מודיעין ועמדות שירות. התאורה תתאים לדרישות הסעיף הדן בתאורה שבתקן הישראלי ת״י 1918 חלק 4.

ליד אמצעי הפעלה, שילוט, דלפקי מודיעין ועמדות שירות, וליד מדרגות ומכשולים אחרים, תסופק תאורה בעוצמה מתאימה למפורט לעיל. אמצעי תקשורת העוזרים להתמצאות, להכוונה ולקבלת מידע, כגון: אמצעים חזותיים, שמיעתיים, מישושיים ואלקטרוניים, יתאימו לדרישות המפורטות בתקן הישראלי ת״י 1918 חלק 4.

מטרות התקן
מטרת התקן לקבוע דרישות שיאפשרו לאנשים עם מוגבלויות שונות ולציבור בכלל לקבל מידע שיקל את ההתמצאות בבניינים ו בשטחים ציבוריים ואת השימוש בכל שירות הניתן בהם, באופן שוויוני, עצמאי, מכובד ובטיחותי ולפי הוראות כל דין . המידע נועד לענות על הצרכים האילה:
א. התמצאות – היכולת למצוא את הדרך, להגיע אל היעד, להימנ ע ממכשולים ומסכנות ולזהות הגעה אל היעד. לדוגמה: זיהוי המיקום או/וגם זיהוי הדרך מול מפת הבניין או האתר
ב. הכוונה – מידע המכוון את האדם ליעדו. לדוגמה: שלטי חצים בקרבת היעד , שלטים הכוללים סמלים במרחק מהיעד , שלטי הסבר מילוליים.
ג. זיהוי – מידע המסופק במקום היעד והמזהה אותו. לדוגמה: שלטים בכניסה למקום, המזהים את שם המקום.
ד. אזהרה – מידע שנועד להתריע או/וגם להזהיר מפני סכנה . לדוגמה: מערכות התרעה, שלטי אזהרה.
ה מידע כללי – מידע שאינו קשור לאחד ממיני המידע הקודמים. לדוגמה: הוראות בטיחות, הנחיות הפעלה, פירוט שעות פעילות, מידע לצורך הדרכה, איסורים. רוב המידע שאנו מקבלים מועבר אלינו באמצעים חזותיים, באמצעים מישושיים ובאמצעים קוליים. אמצעים אלה משלימים זה את זה וחשוב שכל אחד מהם יסופק, לפי הצרכים שפורטו לעיל.

בחברת גל נול ישנם את כל סוגי שלטי הנגישות הקיימים בתקן, השלטים מיוצרים בשיטת הדפסה ישירה ע"ג החומר הקשיח.עוד בגל נול ניתן למצוא ציוד סימון נגישות כגון: משטחים טקטיליים, שילוט משושי(CNC) ואביזרי נגישות נוספים. כמו כן יש מגוון רחב של שלטים למפעלי תעשיה, מבנים ציבוריים, משרדים, בתים ועוד.